Saturday, January 8, 2011

Meow Meow Part 1

Assalamualaikum blogger2 suma... Sihat??? Dah makan??? Ape, belom??? Duit xde??? Ish...ish kesian... Haha[25x]...samele kita gamoknyer... pd entry kali ni aku nak b'potpet psl meow2 aku yd di umah tu... Wah meow2.. bunyi mcm byk jer tp sebenonye 3 jer... aisey, t'keluar slank perak teman..beno yg bebeno.. okeylah.. tamau merepek byk2... mari sini suma pakcik, makcik, adik, abang, kakak, adik tiri, tu yg t'cegat tu mari dok sini... teman nak knalkan ngn meow2 teman...ish...kuor lg perak teman ni..tade pyh kna byr...free of charge..tp lau nk byr boleh sgt2...byr lebey tau...Tp ni part 1 baru..aku citer psl kucing aku yg first dulu..okeylah..layan jgn x layan...x nk layan pun tape...aiman x kesah..tp aku kesah...huahuahua...


Big Mama Merah wearing V-buster Clic Collar

Nama  : Big Mama Merah
Umur  : X dikenalpasti(lau ikot mcm umo manusia lebey kurang 25 tahun)
Jenis : Red Tabby Cat (agaknyeler)
Warna : Coklat orange, putih sikit2 kt tengkuk dan perot
Saiz  : X gemok sgt...sdg2 jer...
Status: Berkahwin kut...

Haaa....gmbr yg kt atas ni gmbr meow aku yg paling senior kt umah... nama beliau..eh beliau pulak.. dia Merah.. msa zaman dia muda2 mase blom beranak aku pnggil dia Cik Merah... Cik Merah ni asalnya dr Parit Buntaq... tmpt lma aku b4 aku pndh kt Ipoh... msa tu Merah ni kucing gerai mkn yg t'letak kt tepi umah aku... Kebetulan kakak aku part time kt situ, dia yg knalkan Merah dkt aku ngn mak aku.. pastu tiba2 gerai tu tutup sbb nk renovate jd taraf kedai makan, jd Merah ni dtg le kt umah aku dgn tibe2nye... Apelagi memandangkan aku ni hantu kucing, aku pun bla dia smpai skg.. Dan skg Merah dh ade anak jd aku tuka le title dia drpd 'cik' jd Big Mama Merah... tp aku kt umah pnggil dia Big Mama jer... Dia pun mcm tau jer title dia Big Mama..Gmbr yg kt atas tu tima dia tgh sakit.. Ntah malaun mn yg pegi cucuk kucing aku ngn besi..lantak kau...terima la naseb ko dh mati nnt... smpai b'darah2 la...sian aku tgk..nanges aku...punye kejam la manusia zmn skg...tapi tatau le kot lubang kesan luka tu sbb bisul ke hape...pastu aku pun bw le pegi klinik... sbb nk selamat aku b4 tu cucuk duit 100 hengget sbb nk byr rwtn Big Mama nnt. Tup2..4 the dressing, collar, n medicine jumlah suma skali adalah...80 hengget!!!! wut the fish punye Dr... aku tny punce sebenar luke Big Mama dia gagap2 nk jwb...lau tatau ckp jela tatau..duit aku pun melayang 80 hengget.... tapelah ... demi Big Mama aku relakan jelah...Jd fungsi v-buster clic collar tu utk elakkan Big Mama drpd menjilat kesan lukanya... Tp aku kesian kt Big Mama...bile jln jer asyik t'lggar pintu la, kaki meja la, dinding..pastu aku pun buka ler kolar tu...Dia pakai x smpai sehari pun..lau ikut ckp doktor kna pkai smpai dia btol2 sembuh...hmmm... itulah sedikit sebanyak psl kucing aku yg ni...kt bwh ni aku buh gmbr Big Mama tgh tido.. okaylah...nnt citer psl kucing aku yg len plak ek...

 Yg ni posing t'baek Big Mama kalau tido lena sgt..

Yg ni posing tido jenis ayu... ala2 lagu cindai...b'bantal lengan tidurku..lalala....

Okaylaa....smpai sini jela entry utk arini..nnt bile aku rajin aku potpet psl kucing aku yg len plak... tata... ciao... ADIOS...

No comments: